Test av Konus Nuclear 1×22 sight

Konus Nuclear 1×22 sight

Mark Camoccio fikk tilsendt et sikte til denne testen og gjennomgangen av Konus. Han kommer med disse kommentarene til: www.airgunshooting.co.uk

 

Jeg har sagt det før, men jeg har en egen interesse for rødpunkt sikter, og en årsak til denne interessen er den ultrakompakte designet. Konus Nuclear 1x 22 Red Green Dot, er et klassisk eksempel. Det er bare 2,75 tommer lang og veier rundt 5 oz, avhengig av base. Vi snakker om perfekt lommestørrelse!

 

Hva kommer i pakken?

Transportboksen er liten, men den har alt som trengs for å komme i gang. Det er selve siktet, små linsedeksler i gummi og unbrakonøkkel, linseklut, instruksjoner, batteri og to siktebaser. Den ene basen er lavt montert, mens den andre legger til en høyde på 1,25 tommer, og det er en veldig hendig funksjon som gir stor allsidighet. Begge basene er av Weaver/Picatinny stil, men det er ikke noe problem hvis du har annen skinne også.

Montere siktet:

Jeg tok min gamle rifle fra stativet og begynte å montere siktet. Begge blokkene strammet seg godt til skinnen og jeg brukte forresten den lave basen, men hvis du av en eller annen grunn trenger mer høyde, eller ønsker en mer «hodet opp» øyeposisjon, venter den andre basen. Å bytte baser gjøres enkelt ved å skru opp de fire små skruene og flytte siktet over til den nye basen. For å se et fullstendig og klart siktbilde må sikter monteres i nøyaktig øyeavstand utifra det som er oppgitt. Ingen slik vurdering er nødvendig med Konus Nuclear fordi det har ubegrenset øyeavstand oppført i spesifikasjonene. Dette siktet får strømmen fra et CR2032 batteri. Det monteres  med å skru av det høyre tårnet, sett inn batteriet og lås det med hetten.

Velge rød eller grønn prikk

Du kan bli tilgitt for å tro at rødpunktsikter er best om natten, men i praksis vil jeg si at de faktisk er bedre i dagslys og ingen ekstra belysning er nødvendig. Dette siktet har 1x forstørrelse og har altså ingen forstørrelse. Nuclear tilbyr belysning av prikken, i enten rødt eller grønt, så bestem deg for hva du ønsker, og trykk deretter på den tilsvarende gummibelagte knappen, og lysstyrkenivået kan endres. Trykk gjennom nivåene 1 til 7, og trykk deretter på nytt og den slås av. Å skyte inn siktet gjøres ved å skru av de små plast hettene på vind og høyde, og på innsiden er det en liten krysshodejustering som trenger en skrutrekker til jobben. Klikkene var hørbare og ganske positive, og kjører tårnet gjennom til slutten av justeringen. Nullstillingen var lett uten noen problemer. Den opplyste prikken er veldig presis og godt synlig i dagslys, uten noe gjenskinn som noen sikter kan ha. Når det er sagt så har et 3MOA sikte ikke den minste prikken. Jeg fant ut at siktet fungerte bra på både store og små objekter.

Konklusjon

For de som ennå ikke har prøvd et rødpunkt sikte, er dette siktet definitivt en befriende og øyeåpnende opplevelse – bokstavelig talt. Hold begge øynene åpne, se et fullstendig bilde av målområdet, sentrer prikken i siktet, og klem av skuddet. Det er klart at det lønner seg å sentralisere prikken før du skyter, men etter min erfaring kan raske skudd fortsatt tas med letthet, og systemet virker ganske tilgivende for slurvete teknikk. Denne Konus Nuclear åpner definitivt dører til morsom skyting. Det føles bare helt annerledes enn vanlig glass, og jeg vil anbefale det på det sterkeste. Fritt oversatt fra: https://www.airgunshooting.co.uk/kit-reviews/optics/test-konus-nuclear-1×22-red-green-dot-sight-8722858

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.