Test av Vector Optics 6-25×56 FFP kikkertsikte Counterpunch

Jeg ønsket å bruke noen minutter til en gjennomgang på en ny kikkert som vi har fått til utprøving. Som tittelen sier, er det en FFP kikkert, lang rekkevidde optikk fra Vector Optics, som er en avdeling av «Sun Clear». Disse kikkertene er laget i Kina, som jeg var ganske skeptisk til. Men etter å ha blitt anbefalt av en svært betrodd, nasjonalt anerkjent skytter venn, måtte jeg i det minste ta en titt. De sier: «… under vår strenge kvalitetskontroll,» hva er det verdt?

Du kan lese mere om FFP kikkerter click here: http://www.kikkertsalg.no/produkt/vector-siegfried-3-12×50-first-focal-plane-toppkikkert-34-mm-mono-tube/

I ESKEN Du får en ganske pen liten pakke tilsendt i posten. I esken får du en fin «honeycomb» solskjerming, en mikrofiberklut, og kort manual. Det «flip-up» linsebeskyttere, med gjennomsiktig K9 glass (polykarbonat). Du får også en unbrakonøkler som passer til alt.

Finishen er en fin, matt svart, med off hvit skrift. Markeringene er screenet på, så jeg er interessert i å se hvordan de holder seg over tid og hard bruk. Vekten er på 917 gram, så hvis selve vekten er noen indikasjon på kvalitet, så er den godl. Kikkerten har en 30mm solid hammer smidd mono-tube, så det å finne ringer er ingen problem. Støtsikker til  1000g og dugg sikker (nitrogenfylt) »

 

 

Monteringssokkelen er veldig solid. Den er laget av stål og har seks skruer per ring, i motsetning til de vanlige fire. Maskinering er også ganske bra og nøyaktig. Montering til skinne gjøres via to solide taggete tommeskruer. Vector Optics sendte med lave ringer til meg uten ekstra kostnad Das Glas Selvfølgelig, det første vi alle ønsker å vite er hvordan er glassets kvalitet. Spesielt på en kinesisk kikkert. Glasset i Vector optics er faktisk hva jeg ville vurdere som meget bra. Det er multi-belagt og veldig klart. Det er ikke Schmidt & Bender eller Swarovski Optik, men det er klar og god kvalitet. Kikkertsikte er støtsikker til 1000g, som gjør kikkerten egnet til de fleste våpen. Kikkerten er nitrogenfylt og dugg sikker. Dene retikkelen har en etset mil-dot, som er ganske fin. Den har også to lysfarger, rødt og grønt. En av de få og små ulemper med dette glasset er at du går fra dimme omgivelser på en farge, til off, deretter til den lyseste innstillingen for neste farge. Dette er ingen «big deal», med mindre du er bekymret for at det går ut over nattsynet. Jeg fant det best å unngå å se direkte inn i kikerten når du gjør denne justeringen ved skumring. Et annet stort pluss er at det kommer ikke lys ut fra belysningen inne i røret.

Jeg skjøt med kikkerten i en meget tett skog en sen ettermiddag og skumring, og ble positivt overrasket over hvor mye lys som kom inn i kikkerten. Selv ved full forstørrelse, den gir et godt synsfelt.
Øyeavstanden er også bra, alt fra 87-107mm. Det er okulær fokus på okularet og parallax justere / fokus på venstre side, på motsatt side for vind. Det er ganske utrolige at en så lang rekkevidde kikkert kan fokusere perfekt i så nær som 10 meter!

Klikker

 

Vind og høyde justeres via to heftige knotter på toppen og på høyre side. Tårnet har et godt strukturert og har en svært godt grep. Klikkene er tilstrekkelig hørbare fra bak rifle, men kunne være litt mer skarpe og tydelige.

På min andre tur ønsket jeg å sett kikkerten på prøve. Jeg flyttet siktepunktet over skiven og tilbake igjen. Jeg tok den ut 10MOA høyre og 10MOA tilbake igjen, samme med opp og ned, og de kom rett tilbake til null hver gang. Det er en hele førti klikker i hver retning, siden justeringene er i trinn på 1 / 4MOA.

Kikkerten er oppgitt til å være vanntett, så å bli tatt ut i regnet er ikke en bekymring. Inne tårn er den godt smurt og O-ringmerket, så jeg har god grunn til å tro dem, i hvert fall for et utilsiktet fall i en bekk.

Konklusjon

Vi vet alle at det er ingen garanti for holdbarheten av kinesiske kikkerter, siden de ikke har eksistert lenge nok. Jeg tror ikke det er rettferdig å sammenligne en kikkert som koster en åttendedel av hva du vil betale for en tilsvarende amerikansk, eller Europeisk kikkert. Men, for en FFP, med svært godt glass og repeterbare justeringer, tror jeg disse er mer enn verdt en titt. Jeg er svært godt fornøyd med den.

 

Jeg kommer til å bestille flere tilsvarende kikkerter for å legge til i mitt optikk arsenal.

Les denne kikkert testen: http://kikkert.blogg.no/1485457533_vector_optics_er_et_lite_kjent_kikkertmerke_i_norge.html 

Les mer om Vector optics. Klick here:

Velkommen til kikkertsalg.no

Velkommen til kikkertsalg.no

 

 

Annonser

Én kommentar til «Test av Vector Optics 6-25×56 FFP kikkertsikte Counterpunch»

  1. Hei, hva er er Europeisk og USA optikk? Det aller meste av det vi regner som kvalitets optikk er lagd i Kina eller Kinesiske komponenter. Dette gjelder både Europeisk og USA optikk. Se hva Rex sier om dette på youtube..
    Kina kan lage like god kvalitet som hvem som helst, dette får være min påstand

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *