Den nye Noblex N5

 

Introduksjon

Dette er et helt nytt produkt fra Noblex (ex Docter), der hovedretningslinjen var å lage et utmerket kikkertsikte under prisklassen på 1000 euro. Resultatet er en av de billigste kikkertsiktene som er produsert i Tyskland.

Denne serien er pyntet med moderne design, noe som gjør denne serien veldig fin. Tidligere Docters design var robust og kjedelig. De bestemte seg for å transformere designen deres fullstendig. Optiske funksjoner vil imidlertid forbli de samme som på gamle Docter-modeller, noe som betyr at serien vil være av ypperlig kvalitet.

Denne optikken vil trolig utgjøre fremtiden for Noblex. Vi spår at denne kikkertserien kommer til å bli bestselgeren på grunn av pris og ytelsesgrad. Noblex setter stor tro på dette fordi den kommer med en 5x zoom for under kr 10 000, noe som er veldig bra. Serien har god kvalitet og er enkel å justere. Den er generelt veldig brukervennlig.

Noblex presenterte tre forskjellige modeller i denne serien: 1,2–6 × 24 som er perfekt for driv jakt, 2,4–12 × 50 og 3–15 × 56 som er en ekte allroundere. Alle kikkertene er utstyrt med en 4i retikkel.

Hvorfor ønsker noen å kjøpe et kikkertsikte fra N6-serien hvis N5 allerede er av topp kvalitet? Vidvinkelmodellen har ikke 1x forstørrelse (1,2x forstørrelse ved den laveste forstørrelsen), noe som kan overtale kjøperen til å betale kr 4000 mer og få vidvinkelmodellen fra N6-serien for enda bedre siktebilde. N5 3–15 × 56 har ikke parallaksejustering, det samme gjelder noen lignende modeller – R2 laget av Meopta og V6 laget av Zeiss. I dag ser dette ut til å være en trend. Det er ganske rart å ha en forstørrelse på 15 ganger uten en justerbar parallakse. Etter vår mening er dette et stort kompromiss.

Noblex har bekreftet at de gir 30 års garanti for N5-serien.

Noblex plass i optikkens verden avhenger i stor grad av N5s suksess. De har endret navnet, og hvis N5 ikke vil selge så bra som forventet, vil det være store problemer. Likevel er vi nesten 100% sikre på at serien vil selge på grunn av 5x forstørrelseszoom og Docter-kvalitet for under kr 10 000.

Konklusjon

Fra denne serien kan vi bare forvente det beste: Docter-kvalitet, robust hus og optisk perfeksjon. I denne prisklassen er det  foreløpig  ingen som kan konkurere med Noblex’s N5. Dette er for tiden en stor fordel for selskapet. Hvis vi tar i betraktning at dette kikkertsiktet kan fås kjøpt for under kr 10 000 med de listede egenskapene og funksjonene (5x zoomfaktor og produsert i Tyskland), kan vi konkludere med at kikkert serien vil bli en bestselger i markedet.

Importør til Norge: https://www.kikkertsalg.no/produktkategori/noblex-kikkertsikte/

Referanse: https://optics-info.com/the-new-noblex-n5/

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *